Svijet
94

Pariz: Ubijena dvojica napadača u koncertnoj dvorani, okončana talačka kriza

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Francuska policija ubila je dvojicu napadača koji su držali taoce u koncertnoj dvorani Bataclan u Parizu, a operacija je završena, prenijeli su francuski mediji. AFP javlja da je oko 100 ljudi izgubilo život samo u Bataclanu.

Jedan od napadača na koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu je uhapšen. On je priznao da je član "Islamske države" i da je, kao i druga dvojica napadača, došao iz Sirije, javio je CNN.

Očevici su prethodno čuli seriju eksplozija i pucnjavu u oblasti ove dvorane. U izvještajima je ranije rečeno da su napadači držali oko 100 talaca i ubili najmanje 15 ljudi, premda AFP javlja da se radi o 100 žrtava.

Očevici kažu da je u blizini dvorane postavljen improvizovani medicinski centar i da se ljudima ukazuje pomoć na nosilima.

U Parizu je tokom večeri izvršeno nekoliko bombaških i oružanih napada, a mete su bili kafić u blizini nacionalnog fudbalskog stadiona, koncertna dvorana, restoran i tržni centar.

Zvaničnici su potvrdili da je ubijeno najmanje 40 ljudi, a mediji su prenijeli da ima oko 60 žrtava.

Vlasti su proglasile vanredno stanje i zatvorile državne granice, a na ulice Pariza poslate su policijske i vojne snage.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade.