Pariz: U terorističkim napadima povrijeđeno sedmero državljana Srbije

A
Anadolija
15.11.2015. u 19:56
12
26
Pariz: U terorističkim napadima povrijeđeno sedmero državljana Srbije
12
Pariz: U terorističkim napadima povrijeđeno sedmero državljana Srbije Foto: EPA
Prilikom terorističkih napada prije dva dana u glavnom gradu Francuske, teško je povrijeđeno sedam državljana Srbije, koji se trenutno nalaze na liječenju u pariškim bolnicama.
"Ima povrijeđenih, sedam se nalazi na liječenju u četiri pariške bolnice, svi su teško povrijeđeni, ali samo jedna osoba je u životnoj opasnosti. Bilo je više lakše povijređenih, koji su odmah posle pružene ljekarske pomoći pušteni kući“, rekao je ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić u telefonskom razgovoru za AA.

Kako je naveo ambasador Ristić, pomenutih sedam državljana Srbije nisu u Parizu boravili turistički, već svi žive i rade u Francuskoj. U trenutku napada bili su zajedno u grupi u blizini Nacionalnog stadiona Francuske gde je igrana prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke.

U seriji koordiniranih terorističkih napada u Parizu u petak je poginulo 129 osoba, dok su 352 osobe ranjene. Nakon napada za koji je odgovornost preuzela teroristička organizacija IDIL, u Francuskoj je proglašeno vanredno stanje i trodnevna žalost. U toku je opsežna istraga o napadu. 


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: