{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papino tijelo preneseno u baziliku Svetog Petra

N
5.4.2005. u 09:34
0
0
Papino tijelo preneseno u baziliku Svetog Petra
0
Papino tijelo preneseno u baziliku Svetog Petra
Posmrtni ostaci pape Ivana Pavla II su iz dvorane Clementina u Apostolskoj palači na Trgu Svetog Petra preneseni u baziliku Svetog Petra gdje će ga od sinoć vjernici mogu pozdraviti posljednji put.
Prvi put u historiji Katoličke crkve svečanot prenošenja ostataka pape mogla je biti praćena u svijetu u direktnom televizijskom prenosu.

Čovječanstvo je moglo vidjeti pokojnog papu otkrivenog lica čije je tijelo preneseno jednim dijelom Trga Svetog Petra, na kome se poglavar katoličke crkve obraćao vjernicima više od 26 godina. Vjernici su aplauzom pozdravili taj čin.

Predstojnik ureda za medije Svete Stolice Joaquin Navarro Valls za je najavio otvaranje bazilike za vjernike. Bazilika je otvorena u 19.45 sati, ali je već prije toga Trg Svetog Petra bio krcat.

Veliki broj vjernika u međuvremenu stiže u kolonama, izvanrednim vozovima za Rim sa sjevera i juga Italije, avionima, autobusima, privatnim automobilima kako bi pozdravili posljednji put poglavara Katoličke crkve.

Vrata bazilike Svetog Petra čitave će noći ostati otvorena kako bi što veći broj ljudi mogao odati počast papi, rekao je glasnogovornik Navarro Valls.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: