Svijet
0

Papina poruka Obami

FENA
Foto: AP
Foto: AP
"Preko američkoga veleposlanstva pri Svetoj Stolici Papa Benedikt XVI. je uputio poruku predsjedniku Baracku Obami, u kojoj, čestitajući njemu i njegovoj porodici te nazivajući taj izbor historijskim događajem, jamči svoje molitve Bogu kako bi mu pomogao u njegovoj velikoj odgovornosti u zemlji i u međunarodnoj zajednici", rekao je novinarima otac Federico Lombardi, direktor Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

"Sveti otac je zazvao Božji blagoslov na Obamu i na američki narod kako bi se zajedno sa svim ljudima dobre volje mogao izgraditi svijet mira, solidarnosti i pravednosti."

Osvrnuvši se na izbor novoga američkog predsjednika Baracka Obame, otac Lombardi je rekao kako je zadaća Predsjednika Sjedinjenih Država zadaća ogromne i zahtjevne odgovornosti ne samo za njegovu zemlju, nego za cijeli svijet, s obzirom na moć koju SAD imaju na svim područjima u svijetu.

"Zbog toga svi novome predsjedniku Obami želimo da odgovori na očekivanja i nade koji su usmjereni prema njemu, i to djelotvorno služeći pravu i pravednosti, pronalazeći odgovarajuće puteve za promicanje mira u svijetu, te potičući razvoj i dostojanstvo ljudi u poštovanju ljudskih i bitnih duhovnih vrijednosti. Vjernici se mole da ga Bog prosvijetli i pomogne mu u njegovoj vrlo velikoj odgovornosti", rekao je otac Lombardi.