{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papina poruka mladima

F
FENA
15.7.2008. u 11:33
0
0
Papina poruka mladima
0
Papina poruka mladima
Foto: AFP
Papa je pozvao mlade da mu se pridruže u Australiji, "južnoj zemlji Svetoga Duha" – stoji u poruci upućenoj mladima cijeloga svijeta koja kruži među mladima pristiglim u Sydney, a objavljena je također u lokalnoj štampi, koji se sve više zanima za Svjetski dan mladih, čiji je glavni protagonist, papa Benedikt XVI stigao u Australiju.
Poruka se doima kao uvod u trenutak kada će mladi iz cijeloga svijeta izravno moći razgovarati s Benediktom XVI.

Sadašnji svijet često zbunjuje mlade – stoji u poruci Svetog Oca. Zbog toga oni nisu sigurni šta činiti, a to u njima stvara obeshrabrenje. Ali Isus ima odgovore koje mladi traže: za sebe, svoje okružje koje valja zaštititi, za narode koji, pritisnuti raznim oblicima siromaštva, sa svojim siromaštvom tražeći pomoć i napredak potresaju savjest svijeta. U ovim se Papinim mislima otkrivaju smisao i ciljevi Svjetskog dana mladih.

U poruci upućenoj australskome narodu i mladima koji sudjeluju na velikome sletu mladih u Sydneyu, Papa se vraća na svoju omiljenu ideju: mladi misionari mladih. Čvrsto sam uvjeren – piše Papa – kako su mladi pozvani da budu sredstva obnove, naviještajući svojim vršnjacima radost koju su iskusili upoznavši i slijedeći Krista, te dijeleći ljubav koju je Duh Sveti ulio u njihova srca s drugima, tako da i oni budu ispunjeni nadom i zahvalnošću za dobro koje su primili od Boga, našega nebeskoga Oca.

Tu nadu brojni mladi danas nažalost nemaju – primjećuje Papa – jer im stižu proturječni signali o pitanjima koja ih zabrinjavaju. Ostaju u nedoumici pred pitanjima koja im se nameću na zbunjujući način, a često su nesigurni komu se obratiti za pravi odgovor.

Oni vide siromaštvo i nepravdu i žele pronaći rješenje. Uznemiruju ih primjedbe onih koji niječu Božju opstojnost i pitaju se kako na njih odgovoriti. Vide velike štete koje je ljudska pohlepa nanijela prirodi i traže načine kako živjeti u većem skladu s prirodom i drugima. Kako pronaći odgovore? Benedikt XVI je jasan: Duh Sveti nas upućuje na Krista, u Njemu nalazimo odgovore dostojne življenja, kao i snagu za ostvarenje boljega svijeta – ustvrdio je Benedikt XVI.

Papa u poruci zahvaljuje svima koji su se brinuli za organizaciju i uspjeh Svjetskog dana mladih; naročito je zahvalan onima koji su podnijeli "velike žrtve“ kako bi došli u Australiju. Molim se da im bude obilato uzvraćeno, a poruku završava molitvom "da srca mladih koji se u Sydneyu okupljaju za Svjetski dan mladih u Gospodinu zaista nađu mir, da budu ispunjena radošću i željom da radosnu vijest šire među svojim prijateljima, obiteljima i svima koje susretnu.

Moje srce – zaključuje Papa – doseže sve, uključujući one koji su bolesni ili u bilo kakvoj teškoći. Zahvaljujem vam u ime svih mladih, ponovo vam zahvaljujem za vašu potporu mome poslanju, a molim vas da nastavite moliti poglavito za njih – zaključio je Benedikt XVI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: