{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papin "mea culpa" zbog pedofila u katoličkoj crkvi

F
6.1.2008. u 11:53
0
0
Papin "mea culpa" zbog pedofila u katoličkoj crkvi
0
Papin "mea culpa" zbog pedofila u katoličkoj crkvi
Papa Benedikt XVI. zatražit će molitvu na svjetskoj razini za žrtve svećenika pedofila, nekom vrstom planetarne "mea culpe" (moj grijeh) zbog pedofila u Katoličkoj crkvi i skandala koji su prouzrokovali ti strašni događaji, piše u nedjelju vatikansko glasilo Osservatore Romano.
Molitvu na svjetskoj razini za "žrtve teških situacija moralnog i seksualnog ponašanja malog dijela klera", dakle za žrtve svećenika pedofila, najavio je pročelnik Kongregacije za kler kardinal Claudio Hummes, koji drži kako je potrebno pokrenuti veliki duhovni pokret molitve.

Bilo je oduvijek problema među svećenicima, jer "svi smo grješnici, ali u posljednje vrijeme bilo je stvarno vrlo teških slučajeva", kaže Hummes, premda, kako naglašava, mora se uvijek imati na umu kako je minimalni broj svećenika uključen u te slučajeve.

Inicijativa je pokrenuta na prijedlog propovjednika Papinske kuće oca Raniera Cantalamesse, koji je u prosincu 2006., u prisutnosti Benedikta XVI. kazao kako bi Katolička crkva trebala postom i pokorom tražiti oprost za seksualna nasilja u koja su uključeni crkveni predstavnici.

Hummes će u ime Pape uputiti pismo svim biskupima u svijetu kako bi organizirali stalne molitve za žrtve pedofila svećenika. Istodobno će se traži pravedna i brza sudska rješenja protiv odgovornih svećenika koji su počinili seksualne zločine.

Izgleda kako Crkva neće ni na koji način štititi svećenike pedofile, na što ukazuje čin nadbiskupa Cosenze Salvatore Nunnari koji je odmah izopćio dvojicu svećenika optuženih za pedofiliju. Više se, kako se čini, neće čekati konačne presude, već će se iz Crkve izbacivati, svećenike koji su samo optuženi za pedofiliju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: