Svijet
0

Paparazzo tražio 3 miliona dolara za slike unesrećene princeze Diane

Sarajevo-x.com
Paparazzo koji je u trenutku nesreće, u kojoj je princeza Diana izgubila život, bio na licu mjesta, ponudio je britanskom tabloidu eksplicitne slike princeze Diane za tri miliona dolara.

Paparazzo koji je policiji izjavio da su on i njegov vozač motora priskočili u pomoć unesrećenima te kobne noći, čini se da su uradili sve samo ne to, izvijestio je New Zealand Herald u srijedu.

Paparazzo je ponudio britanskom tabloidu The Sun ekskluzivne slike princeze Diane čije je unakaženo tijelo ležalo na olupini auta nakon teške nesreće u tunelo Pariza, za čak 3 miliona dolara.

Ipak, na sudu, advokat također preminulog Henrryja Paula, izjavio je kako je paparazzo zapravo štitio svoje fotografije od 3 miliona dolara, a ne Dianu, Dodija i Henryja.

Paparazzo i njegov vozač mogli bi se suočiti sa optužbama da nisu pritekli unesrećenima u pomoć pa čak i za ubistvo jer su oni bili jedni od mnogih paparazza koji su jurili za automobilom.

Urednik fortografije tabloida The Sun, Kenneth Lennox, rekao je u jednom intervjuu da je te noći dobio "uspaničeni" poziv od neke osobe koja mu je nudila ekskluzivne slike unesrećene princeze Diane.