Svijet
0

Papa u maju putuje u Brazil

FENA
Brazilska nadbiskupija Sao Paolo objavila je okvirni program posjeta pape Benedikta XVI. Brazilu od 9. do 13. svibnja. Papa će održati četiri govora u brazilskoj gospodarskoj metropoli Sao Paolu, a 13. svibnja nazočit će otvaranju V. opće skupštine Vijeća biskupskih konferencija Latinske Amerike (CELAM) u Aparecidi.

Središnji dio Papina posjeta bit će misa na kojoj se, kako je izjavio brazilski medijski biskup dom Pedro Luiz na tiskovnoj konferenciji, očekuje oko milijun vjernika. Predviđen je i susret s mladim katolicima, članovima Brazilske biskupske konferencije, koja ima 400 članova, te susret s predsjednikom Luizom Inaciom "Lulom" da Silva.

U najvećem brazilskom hodočasničkome središtu u Aparecidi Sveti će otac 13. svibnja predvoditi misu u povodu otvaranja opće skupštine CELAMA-a, a povratak u Vatikan predviđen je iste večeri.

U sklopu pohoda Brazilu Papa će boraviti u benediktinskoj opatiji Sao Bento u središtu Sao Paola, utemeljenoj 1598., a u njoj djeluje i 95-godišnji redovnik o. Placido Boeckl, rodom Bavarac. Brazilska glasila najavljuju i da se očekuje da će Papa na misi na Praca Campo de Bagatelle 10. svibnja svetim proglasiti Freia Antonia de Sant'Ana Galvaoa (1739-1822). Papa Ivan Pavao II. toga je omiljenog svećenika i zaštitnika sirotinje proglasio blaženim godine 1998.