{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa u Asizu

F
18.6.2007. u 09:43
0
0
Papa u Asizu
0
Papa u Asizu
Kako bi danas ponovno živjeli obraćenje svetoga Franje, taj veliki čin ljubavi, papa Benedikt XVI. je prvi puta hodočasnik u pohodu Asizu, prolazeći nakon 8. stoljeća ona mjesta na kojima je mladi Franjo pošao od Krista, da bi se uputio u srce kršćanske poruke koja dopire do korijena ljudskoga života.
Stigavši helikopterom na sportsko igralište Papu su dočekali talijanski premijer Romano Prodi, papinski nuncij u Italiji nadbiskup Giuseppe Bertello, zajedno s lokalnim civilnim i crkvenim vlastima. Sveti Otac je u 10 sati predvodio misno slavlje na trgu ispred donje bazilike. U tijeku homilije Benedikt XVI. se tri puta pozvao na “Duh Asiza” da se taj događaj molitve među predstavnicima kršćanskih konfesija i različitih religija nastavi širiti u svijetu, opirući se “duhu nasilja i zloporabe religije kao izliku za nasilje”.

"Asiz" – tumači Papa pozivajući se na Franjino naučavanje – "govori nam kako se vjernost vlastitom religijskom uvjerenju izražava u iskrenom poštivanju drugoga, u dijalogu, u zauzimanju za mir i izmirenje. Franjin život i poruka" – kaže Benedikt XVI. – “"ako se vidljivo oslanjaju na izbor Krista, odbacujući a priori bilo kakvu napast religioznog indiferentizma, koji nema ništa sa autentičnim međureligijskom dijalogom".

Ne može postojati evanđeosko držanje, ni franjevačko držanje bez mogućnosti prihvaćanja, dijaloga i poštovanja svih sa sigurnošću vjere koju svaki kršćanin mora gajiti naviještajući Krista kao put, istinu i život, jedinog Spasitelja svijeta.

Pojašnjavajući život i obraćenje sv. Franje, Papa je naglasio kako je Franjina poruka i danas aktualna upravo radi snage njegova obraćenja, njegovog traženja Krista, vjere po Evanđelju, njegova odabira siromaštva i traženja Krista u licima siromašnih. Njegovo obraćenje Kristu, objašnjava njegovo življenje zahvaljujući kojem je i nama tako aktualan, posebice u velikim temama našeg vremena, kao što su traženje mira, zaštita okoliša, prihvaćanje dijaloga među svim ljudima. Franjo je pravi primjer u tome, rekao je Papa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: