{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa traži pravednu raspodjelu bogatstava

F
6.1.2008. u 13:48
0
0
Papa traži pravednu raspodjelu bogatstava
0
Papa traži pravednu raspodjelu bogatstava
Foto: Reuters
Papa Benedikt XVI. zatražio je u nedjelju pravedniju raspodjelu bogatstva u svijetu, te osudio sukobe za ekonomsku prevlast i otimanje oko prirodnih resursa, javlja Hina.
"Ne može se kazati da je globalizacija sinonim za svjetski poredak, dapače", rekao je Papa tijekom homilije u bazilici svetog Petra u Rimu obilježavajući blagdan Bogojavljenja (sveta Tri kralja).

"Sukobi za ekonomsku nadmoć i otimanje oko energetskih i vodnih resursa i sirovina otežava posao onih koji se na svim razinama upinju za stvaranje pravednog i solidarnog svijeta", rekao je Benedikt na svečanoj misi.

Istaknuo je kako je potrebna veća nada, koja će omogućiti "da se preferira zajedničko dobro svih u odnosu na luksuz malobrojnih i siromaštvo mnogih".

Papa je citirajući svoju encikliku "Spe salvi" kazao kako jedino Bog i to ne bilo koji već onaj s ljudskim likom, može dati tu nadu.

"Ako ne postoji prava nada, onda se sreća traži u opojenosti, u suvišnosti, u pretjerivanju i uništava se sebe i svijet", upozorio je Papa i pozvao na trezven način života.

"Potpuno je jasno da samo ako primijenimo trezven način života praćen ozbiljnim zauzimanjem za pravednu raspodjelu bogatstava će biti moguće uspostaviti pravedan i održiv razvitak"", kazao je on.

Benedikt je kazao kako su za to potrebni ljudi s velikom nadom i zbog toga s velikom hrabrošću, kakvu su imala Tri kralja, koji su krenuli na dugo putovanje prateći zvijezdu i koji su se znali kleknuti pred Isusekom i poklonivši mu vrijedne darove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: