{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa se vratio u Vatikan

F
FENA
22.4.2008. u 10:42
0
0
Papa se vratio u Vatikan
0
Papa se vratio u Vatikan
Papa Benedikt XVI. jučer je stigao u Rim nakon svršetku apostolskoga pohoda Sjedinjenim Državama. Zrakoplov je malo poslije 10 sati i 30 minuta sletio u rimsku zračnu luku Ciampino, iz koje je Sveti Otac potom pošao u Vatikan.
Bilo je to nezaboravno putovanje bogato nezaboravnim iskustvima, poput posjeta Ujedinjenim narodima i molitve na Ground Zerou. Sveti je otac istaknuo najvažnije trenutke ovoga apostolskog putovanja i tijekom oproštajne svečanosti u zračnoj luci u New Yorku. I taj je događaj bio obilježen jednakim zanosom koji je pratio ovaj Papin pohod od prvih trenutaka.

Američki je narod želio izraziti Svetome ocu svoju ljubav sve do posljednjih trenutaka njegova boravka u njihovoj zemlji. Tako se, osim predstavnika državnih i gradskih vlasti, u zračnoj luci okupilo i 5000 vjernika iz biskupije Brooklyn, njujorške pučke četvrti u kojoj se nalazi zračna luka.

Sveti je otac zahvalio svima na trudu uloženome u ostvarivanje ovoga putovanja, kao i za gostoljubivost koja mu je pružena u Washingtonu i New Yorku. Bilo mi je zadovoljstvo biti svjedok vjere i pobožnosti katoličke zajednice u ovoj naciji – rekao je Sveti Otac te susret s predstavnicima drugih kršćanskih zajednica i drugih religija nazvao 'ohrabrujućim'.

Osvrnuvši se potom na dva, simbolički najsnažnija, događaja ovoga pohoda, Papa je istaknuo kako je jedan od najznačajnijih trenutaka pohoda bila mogućnost govoriti u Ujedinjenim narodima. Šezdeset godina nakon prihvaćanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, Papa je zahvalio Organizaciji ujedinjenih naroda za sve što je napravila u svrhu zaštite i promicanja temeljnih prava svakoga ljudskog bića, te ohrabrio sve ljude dobre volje da se i dalje neumorno zalažu u promicanju pravednoga i mirnoga suživota narodâ i nacijâ.

"Posjet Ground Zerou ostat će duboko urezan u moje sjećanje, dok ću i dalje moliti za poginule kao i za sve one koji trpe zbog posljedica tragedije od 11. rujna", naglasio je Sveti otac te zajamčio svoje molitve kako bi budućnost u Sjedinjene Države i u cijeli svijet donijela veće bratstvo i solidarnost, veće uzajamno poštovanje i obnovljeno pouzdanje u Boga. "Neka Bog blagoslovi Ameriku!", kazao je na koncu Sveti otac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: