{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa se ponovo molio za Irak: Dijalog je jedini put ka miru

A
29.6.2014. u 16:18
6
23
Papa se ponovo molio za Irak: Dijalog je jedini put ka miru
6
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo je i tokom današnjeg redovnog obraćanja vjernicima na Trgu Sv. Petra u Vatikanu molio za mir i spas Iraka i poručio da je dijalog jedini put do mira.
Baš kao i prošle, i ove nedjelje je papa Franjo kazao da je Irak zahvatila lavina zla i izrazio žaljenje i zabrinutost zbog bolnih vijesti koje stižu iz te zemlje.

"Jedinstvo u Iraku će biti očuvano isključivo dijalogom i tako je moguće zaustaviti sukobe. Želim izraziti svoju podršku svim onima koji su prognani i koji žive u strahu i prijetnji, a posebno tamošnjim katolicima. Nasilje rađa nasilje, a dijalog je jedini put ka miru", poručio je papa Franjo.

Papa je na kraju obraćanja vjernicima čestitao i današnji blagdan apostola Sv. Petra i Pavla, zaštitnika Rima, koji se na današnji dan obilježava još od 1625. godine. 

Tim povodom su na ulazu na trg Sv. Petra postavljeni tepisi i umjetničke dekoracije od ruža. Večeras će na rimskoj tvrđavi Sant'Angelo biti priređen i vatromet.

Uporedo s tim, papa Franjo je tokom jutrošnje ceremonije imanovao 24 biskupa za isto toliko gradova u svijetu i tom prilikom im poručio da podršku ne traže kod jakih i uticajnih ljudi, već da se oslone na vjeru u Boga koja će ih sačuvati od ovosvjetskih grijehova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: