Svijet
0

Papa pozvao na molitvu za žrtve napada u Norveškoj

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Papa Benedikt XVI u svom je nedjeljnom govoru hodočasnicima okupljenim u Castel Gandolfu, osudio teroristički čin u Norveškoj te pozvao na molitvu za ubijene i ranjene, a svima je uputio i poziv da zauvijek napuste put mržnje i klone se logike zla, objavila je Informativna katolička agencija - IKA.

IKA javlja da se Sveti Otac u nedjelju osvrnuo na dramatične događaje u Norveškoj, osudivši teroristički čin koji ima dalekosežne posljedice, te pozvao vjernike da se mole za žrtve i ranjene, kao i za njihove obitelji, prijatelje i znance.

Ponovio je žarki poziv svima da zauvijek napuste put mržnje i klone se logike zla.

IKA prenosi poruku Svetoga Oca da moralna savjest pretpostavlja sposobnost slušanja glasa istine te postupa blago prema njegovim naznakama, a da osobe pozvane vladati narodima snose još veću odgovornost, te im je zbog toga Božja pomoć još potrebnija.

Svatko međutim, ističe Papa, mora učiniti svoj dio u konkretnim situacijama u kojima se nalazi.

  • Pogrešno poimanje vlasti i moći navodi nas tražiti od Boga sebične stvari i uvjete. Ustvari, prava kvaliteta našeg osobnog i društvenog života ovisi o ispravnoj savjesti svakog pojedinca prepoznati dobro, dijeleći ga od zla, i nastojati ga provoditi u djelo, poručio je Benedikt XVI.