|

Papa naredio postavljanje tuš kabina u Vatikanu za beskućnike

Papa naredio postavljanje tuš kabina u Vatikanu za beskućnike
73
Klix.ba
15.11.2014. u 10:59
26
komentara
73

dijeljenja
Papa naredio postavljanje tuš kabina u Vatikanu za beskućnike
Papa Franjo je odobrio planove za postavljanje tuš kabina za beskućnike na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, nakon što je jedan od njih odbijao prisustvovati večeri sa biskupom, jer je bio zabrinut zbog svog mirisa.
Nadbiskup Konrad Krajewski, rekao je za La Stampu, vatikansku web stranicu, da je došao na ideju da se izgradi prostor gdje će beskućnici moći održavati higijenu, nakon što je jedan od njih po imenu Franco odbio otići s njim na večeru nakon što se ispovjedio. Nadbiskup je saznao da je tog dana rođendan ovom beskućniku, pa ga je htio počastiti večerom, ali ovaj je odbio rekavši da ga neće pustiti u restoran zbog njegovog mirisa.

"Poveo sam ga ipak sa sobom. Otišli smo u kineski restoran. Dok smo bili za stolom rekao mi je da u Rimu uvijek možete naći nešto za jesti, ali da nedostaju mjesta gdje se beskućnici mogu okupati", izjavio je Krajewski.

Radovi na izgradnji tuš kabina će početi 17. novembra i bit će postavljeni u blizini papine rezidencije. Kako navode u Vatikanu, tu će biti uposlen i određeni broj volontera koji će održavati prostor, morat će se osigurati šamponi, sapuni, čisti ručnici i čist donji veš.

Papa je oduševljen ovim projektom i naredio je da se hitno realizira. Slični planovi postoje i za nekoliko župa širom Rima.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...