{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa na odmoru u Castel Gandolfu

F
10.4.2007. u 10:34
0
0
Papa na odmoru u Castel Gandolfu
0
Papa na odmoru u Castel Gandolfu
Kršćanska se vjera rađa u susretu s Kristom i tko se pouzdaje u uskrsloga Isusa, ničega se ne treba bojati – kazao je papa Benedikt XVI. jučer, na Uskrsni ponedjeljak, prije podnevne molitve Kraljice neba koju je predvodio pred brojnim vjernicima okupljenima u dvorištu ljetne rezidencije u Castel Gandolfu, kamo je stigao jučer popodne, i gdje će se zadržati do subote.
Još smo uvijek puni duhovne radosti, koja proizlazi iz proslave Uskrsa koji srca vjernikâ uistinu ispunja radošću. Krist je uskrsnuo! Tome tako velikome otajstvu posvećeno je cijelo uskrsno vrijeme koje se završava Duhovima – kazao je nadalje Sveti Otac.

Uz slavljenje Uskrsnoga ponedjeljka, kojim započinje uskrsna osmina, tijekom 50 dana nastavlja se radost ovoga izvanrednog događaja – pojasnio je Papa, a potom se osvrnuo na liturgijska čitanja u kojima nas Matej podsjeća na susret uskrsloga Krista s Marijom Magdalenom, i drugom Marijom, koje su, potaknute ljubavlju prema Njemu, pošle na Njegov grob. 'Ne bojte se,' – kazao im je Isus – 'idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!' I nama danas, - dodao je Sveti Otac – kao i tim ženama koje su bile uz Isusa tijekom Muke, Uskrsli ponavlja da se ne bojimo biti glasnici vijesti o Njegovu uskrsnuću.

Tko susretne uskrsloga Isusa i Njemu se poslušno povjeri, ničega se ne treba bojati. To je poruka koju su kršćani pozvani širiti sve do krajnjih granica svijeta. Kršćanska se vjera ne rađa iz prihvata nekog nauka, nego iz susreta s Osobom, s Kristom koji je umro i uskrsnuo – istaknuo je Sveti Otac te napomenuo kako u našem svakodnevnom životu postoje brojne prigode u kojima svoju vjeru možemo drugima prenijeti na jednostavan i uvjerljiv način, tako da se iz toga našeg susreta može roditi njihova vjera.

Žurno je potrebno da muškarci i žene našega doba upoznaju i susretnu Isusa, te da se, zahvaljujući i našem primjeru, prepuste da ih On osvoji – kazao je Sveti Otac te svima još jednom čestitao Uskrs i zazvao Gospu, Kraljicu neba, kako bi u svakome od nas održala živom vjeru u uskrsnuće, i učinila nas glasnicima nade i ljubavi Isusa Krista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: