{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa kritikovao Bushevu politiku o Iraku

N
5.6.2004. u 01:10
0
0
Papa kritikovao Bushevu politiku o Iraku
0
Papa kritikovao Bushevu politiku o Iraku
Papa Ivan Pavao II. sastao se danas s američkim predsjednikom Georgom W. Bushem i tom prilikom kritikovao Bushevu politiku u Iraku zahtijevajući brzu normalizaciju stanja, te je oštro osudio zlostavljanje iračkih zatvorenika.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Irak mora ponovo imati svoj suverenitet, kazao je Papa, te je dodao kako se mora raditi na boljem i dubljem razumijevanju između SAD-a i Evrope kako bi se trenutni problemi riješili. Papa je istaknuo da važnu ulogu u Iraku moraju imati Ujedinjeni narodi i oštrim je govorom osudio skandal zlostavljanja u Iraku. Također se osvrnuo i na problem Bliskog istoka, te naglasio da je terorizam istiniti problem i briga za svijet.

Bush je Papi uručio Odličje slobode američkog kongresa, najviše civilno odličje SAD-a, te ja kazao da je Papa ''simbol mira i slobode'' i da je pomogao u borbi protiv tirana i komunizma. ''Vi ste junak našeg vremena'', kazao je Bush Papi.

Nakon posjeta Vatikanu Bush je zajedno s talijanskim premijerom Silvijom Berlusconijem posjetio spomen-obilježje Ardeatinske jame, gdje je odao počast nacističkim žrtvama i položio cvijeće.

U Rimu i drugim talijanskim gradovima, prema riječima organizatora protesta, 150.000 ljudi je mirno prosvjedovalo protiv rata u Iraku i Busheva posjete.

Che Guevara?

05.06.2004. u 05:47

Bush u posjeti Italiji

04.06.2004. u 14:57
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: