{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa ide u Ameriku

F
FENA
19.3.2008. u 11:58
0
0
Papa ide u Ameriku
0
Papa ide u Ameriku
Ured za javnost Svete Stolice objavio je program apostolskog putovanja Svetoga Oca u Sjedinjene Američke Države i posjeta Organizaciji ujedinjenih naroda od 15. do 21. travnja, a to će biti osmo međunarodno putovanje pape Benedikta XVI., javlja KTA.
Sveti će Otac otputovati iz rimske zračne luke Fiumicino u utorak, 15. travnja, u podne, kako bi u 16 sati po lokalnome vremenu stigao u Washington, gdje će ga dočekati američki predsjednik George W. Bush sa suprugom.

U srijedu, 16. travnja, nakon kurtoaznoga posjeta američkome Predsjedniku u Bijeloj kući, Papa će se susresti s katoličkim kardinalima i biskupima, i pozdravit će predstavnike katoličkih karitativnih udruga.

Dan poslije, u četvrtak, 17. travnja Sveti će Otac predvoditi svetu misu, popodne će se susresti s katoličkim sveučilišnim svijetom, a navečer s predstavnicima drugih religija.

U petak, 18. travnja, Papa će poći u New York, u sjedište Ujedinjenih naroda; tu će pred Općom skupštinom održati govor koji se očekuje s velikim zanimanjem. Navečer će sudjelovati na ekumenskome susretu. Dan poslije, u subotu, 19. travnja, papa Benedikt XVI. će u katedrali svetoga Patrika u New Yorku predvoditi svetu misu sa svećenicima, redovnicima i redovnicama, nakon koje će biti susret s mladima i sjemeništarcima.

Još jedan važan trenutak ovoga putovanja bit će odlazak na Ground Zero, u nedjelju, 20. travnja, gdje će se Sveti Otac sabrati u molitvi u spomen na žrtve atentata. Poslije podne će biti sveta misa, a navečer povratak u Rim, u zračnu luku Ciampino. Dolazak je predviđen za ponedjeljak, 21. travnja u 10 sati i 45 minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: