|

Papa Franjo predvodio ponoćku u Vatikanu: Svijetu treba nježnosti

Papa Franjo predvodio ponoćku u Vatikanu: Svijetu treba nježnosti
7
A
Anadolija
25.12.2014. u 07:49
2
komentara
7

dijeljenja
Papa Franjo predvodio ponoćku u Vatikanu: Svijetu treba nježnosti Foto: Anadolija
Hiljade vjernika iz cijelog svijeta prisustvovalo je ponoćki na Badnje veče u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu koju je predvodio papa Franjo.
Bazilika i Trg Sv. Petra bili su preplavljeni vjernicima, a papa Franjo predvodio je svoju drugu Božićnu misu otkako je u martu ove godine izabran za poglavara Rimokatoličke crkve.

Papa je u večerašnjoj propovijedi govorio o rođenju Boga i njegovoj ljubavi. Naglasio je da je svijetu danas potrebno mnogo više empatije i nježnosti.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


"Teškim situacijama ili problemima u okruženju moramo pristupati s nježnošću. Možda neki problem mogu biti riješeni i vanljudskim faktorom, ali su ona lišena evanđeoske topline", kazao je Papa tokom propovijedi vjernicima.

Misa ponoćka najavljuje dolazak Božića, koji se, prema katoličkom kalendaru, obilježava kao dan rođenja Isusa Krista. Vjernici koji Božić obilježavaju po gregorijanskom kalendaru, obilježit će ga u jutarnjim satima na Božićnim misama širom svijeta.

Foto: Anadolija Foto: Anadolija


Papa Franjo obratit će se tokom dana Rimu i Svijetu s lože na pročelju bazilike svetog Petra (Urbi et Orbi), kada će im čestitati ovaj najveći katolički blagdan.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...