|

Papa danas u Njemačkoj započinje svoje četvrto međunarodno putovanje

Papa danas u Njemačkoj započinje svoje četvrto međunarodno putovanje
0
F
FENA
9.9.2006. u 11:53
0
komentara
0

dijeljenja
Papa danas u Njemačkoj započinje svoje četvrto međunarodno putovanje
Papa Beneditk XVI. danas u Njemačkoj započinje svoje četvrto međunarodno putovanje.
Do 14. rujna pohodit će mjesta svoje mladosti u Bavarskoj: Marktl am Inn, gdje je rođen prije 79 godina, zatim Altoetting, Regensburg, gdje je predavao kao sveučilišni profesor i München gdje je obavljao svoju biskupsku službu.

Papa želi da ovaj njegov posjet ponovno probudi radost vjere, posebice u mladima kako bi nadišli sumnje o Crkvi i čak se otvorili duhovnim zvanjima.

U nedavnom pismu Benedikt XVI. je istaknuo odgovornost crkvenih zajednica u izgradnji humanije budućnosti za sve i ponovio moto ovoga putovanja: "Tko vjeruje nikada nije sam". Najzad je zaželio da ovaj posjet u Bavarsku ostavi čvrsto uvjerenje "kako Crkva ne ovisi o nama i našim uspjesima, nego da je potpomognuta samo od Kristove ljubavi i u tu ljubav se možemo uvijek uzdati".

Papa danas stiže u međunarodnu muenchensku zračnu luku u 15 sati i 30 minuta, tu će ga dočekati njemački predsjednik Horst Köhler, kancelarka Angela Merkel, Edmund Stoiber i kardinal Fridrich Wetter.

Na ceremoniji dobrodošlice bit će nazočan i predsjednik NJBK kardinal Karl Lehmann, koji je istaknuo kako je ljudski da Papa nakon izbora posjeti svoj zavičaj, a ovaj posjet je jasan znak koliko je Papa povezan sa svojim rodnim mjestom.

Na upit kako je utjecao izbor Pape Nijemca na crkvu u Njemačkoj, kardinal je kazao kako najprije treba istaknuti da je veliki utjecaj sve do danas na ljude ostavio život, djelovanje i smrt Ivan Pavla II., zatim činjenica da nakon 500 godina njemački kardinal postane Papa.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.