|

Panika na pisti u Montrealu: Avion se zapalio čim je sletio

Panika na pisti u Montrealu: Avion se zapalio čim je sletio
0
Klix.ba
6.11.2013. u 21:48
16
komentara
0

dijeljenja
Oko 250 putnika doletjelo je iz Casablance u Montreal gdje su na aerodromu bili prisiljeni panično pobjeći iz aviona koji je nasred piste planuo.
Na međunarodnom aerodromu u Montrealu odmah nakon slijetanja zapalio se avion marokanske kompanije Royal Air Maroc, zbog čega je među putnicima nastala panika.

Dok se požar razbukatavao, posada je otvorila izlaze za nuždu, a oko 250 putnika pojurilo je prema toboganu na napuhivanje, preko kojega su jedan po jedan izlazili na sigurno. U metežu je nekoliko ljudi povrijeđeno, uglavnom zbog udisanja dima.

Boeing 767 doletio je iz marokanskog grada Casablance, a požar je izbio tokom priprema za iskrcavanje.

Na aerodromu kažu da se pregrijao remen na točkovima preko kojih ide pokretna traka za ukrcavanje i iskrcavanje prtljaga te da je to uzrok požara, piše ABC News. Iako je nastala panika, a bilo je i povrijeđenih, glasnogovornik aerodroma Francois Asselin tvrdi da je evakuacija zapravo bila organizovana kao mjera predostrožnosti.

Incident se dogodio u ponedjeljak, ali snimka evakuacije osvanula je tek sada. Požar je ugašen, ali nema podataka kolika je materijalna šteta.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...