{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Panama: Policija pronašla više od pola tone heroina

S
2.8.2011. u 08:27
0
3
Panama: Policija pronašla više od pola tone heroina
0
Panama: Policija pronašla više od pola tone heroina
Foto: AP
Panamska policija je zaplijenila više od pola tone heroina na karipskoj obali. Ovo je najveća zapljena u historiji Paname, saopštili su u ponedjeljak državni zvaničnici.
Tužitelj Javier Caraballo je rekao da je policija pronašla heroin u napuštenom kamionu parkiranom pored ceste u udaljenom priobalnom gradu Gobea u subotu. Droga je bila upakovana u 639 paketa od kojih je svaki bio težak oko jedan kilogram.

Foto: AP
Foto: AP

Ova pošiljka potiče iz Južne Amerike, a trebala je stići u Sjevernu Ameriku. Osim toga Caraballo nije otkrio više detalja.

Bande koje se bave trgovinom droge su najaktivnije u Centralnoj Americi. Ovu regiju koriste za transport droge i pranje novca.


Caraballo je rekao da vlasti još uvijek istražuju da li je velika pošiljka heroina izoliran slučaj ili trgovci drogom mijenjaju svoj način transporta i prodaje droge. U ovoj regiji trgovci drogom obično manje pakete lijepe za svoja tijela.

Foto: AP
Foto: AP

Ova zapljena heroina je najveća do sada u Panami, ali i cijeloj Centralnoj Americi, gdje su vlasti također zaplijenile 123 kilograma 2009. godine, objavio je BBC.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: