Američka glumica
11

Pamela Anderson zabrinuta za Juliana Assangea: Zarobljenik je u Londonu, mogao bi umrijeti

Klix.ba
Pamela Anderson i Julian Assange (Foto: EPA-EFE)
Pamela Anderson i Julian Assange (Foto: EPA-EFE)
Američka glumica i aktivistkinja Pamela Anderson se pojavila u programu britanske televizije te je izrazila zabrinutost za osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea te je navela da bi on mogao umrijeti u ambasadi u Londonu.

Anderson je bila gošća danas u emisiji "Good Morning Britain" kod voditelja Piersa Morgana i Susanne Reid gdje je govorila o svom prijatelju Assangeu.

"On je loše, ovo je užasno. Onemogućili su mu pristup internetu, on je politički zarobljenik u Londonu i odsječen je od svih. Mogao bi umrijeti tamo, čovjek je i ne znam ko može ovo tolerisati. Politički je zarobljenik i heroj kojeg moramo podržati", izjavila je Anderson.

Potvrdila je i da više ne može komunicirati s njim iako ga je ranije posjećivala kada je dolazila u London.

"Ne, više ga niko ne može posjetiti, možda samo njegovi advokati. Veoma sam zabrinuta, on je jedan od najvažnijih ljudi na planeti trenutno. Otkriva sve ratne zločine i istine, potreban nam je. Nije slučajnost što je utišan", rekla je popularna glumica.

Ona vjeruje da je moguće da se istražuje njena povezanost s Assangeom.

"Vjerovatno, ne bih bila iznenađena. Britanska vlada ga želi izručiti SAD-u, a tamo ga sigurno čega doživotni zatvor ili gore od toga. U svijetu se događa mnogo toga, želim znati o čemu Julian razmišlja", kazala je Anderson.

Kritikovala je one koji smatraju da on treba da se "suoči s pravdom".

"S kojom pravdom treba da se suoči, zbog čega? Govori istinu i otkriva ratne zločine. On je samo glasnik", završila je Anderson.