{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Palestinski kršćani pozivaju Papu u Gazu

F
1.3.2007. u 11:34
0
0
Palestinski kršćani pozivaju Papu u Gazu
0
Palestinski kršćani pozivaju Papu u Gazu
Papu Benedikta XVI. u posjet su pozvali katolici u Gazi. U pismu predstavnika tamošnje katoličke župe izražava se žarka želja da u tijeku svoga mogućeg putovanja u Svetu zemlju Papa pohodi i njihovu zajednicu u pojasu Gaze.
U razgovoru za njemačku katoličku agenciju KNA u Jeruzalemu župnik mons. Manuel Musallam istaknuo je da će pismo predati vatikanskom predstavniku u Izraelu i Palestini nadbiskupu Antoniju Francu, a zajedno s muslimanskim predstavnicima namjeravaju predložiti palestinskom premijeru Ismaelu Haniji da Benediktu XVI. uputi i službeni poziv.

Muslimani i kršćani žele zajednički zamoliti Papu da se zauzme za zaustavljanje arheoloških iskapanja i obnove na Brdu hrama ili Haram al-Šarifu kako ga zovi muslimani, jednom od najsvetijih mjesta za muslimane i Židove. Smatraju da Izrael tim radovima krše odredbe međunarodnog prava i stvara opasnost od "novog vala nasilja".

Također predlažu sazivanje kršćansko-židovsko-muslimanske konferencije koja bi raspravila "viziju statusa Jeruzalema kao grada mira". Mons. Musallam proteklih je tjedana posredovao među suprotstavljenim palestinskim skupinama te pozivao na mir govorima na više skupova, palestinskoj televiziji te džamijama u Gazi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: