{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Palestinka nakon šestero djece rodila petorke

A
18.6.2013. u 12:54
0
29
Palestinka nakon šestero djece rodila petorke
0
Nimet al-Batad je 21-godišnja majka iz Gaze. Ona se udala sa 14 godina i rodila je četiri djevojčice u četiri različita poroda. Nimet kaže da je zaista željela muško dijete koje bi nastavilo prezime porodice, i kada je peti put ostala u drugom stanju, rodila je blizance od kojih je jedno bilo dječak.
"Nakon šestero djece, išla sam na sterilizaciju, ali Božije davanje, ostala sam u drugom stanju i rodila petorke. Bila sam u šoku kada su mi doktori rekli za moje stanje", objašnjava ona.

Nimet je odlazila kod ljekara kako bi prekinula trudnoću, ali kako navodi, oni nisu htjeli da to učine kako je trudnoća bila starija od tri mjeseca.

"Oni su rekli da ne žele ubiti petero djece i da svako od njih ima svoju nafaku. Poručili su mi da se pouzdam u Boga", kaže Nimet.

"Doktori kažu da djeca moraju svaki dan piti mlijeko za prijevremeno rođenu djecu. Jedna kutija tog mlijeka košta 13 dolara, a moj muž mjesečno zarađuje 200 dolara i imamo jedanaestoro djece", kaže Nimet.

Ističući da se obratila lokalnim i međunarodnim nevladinim organizacijama, Nimet je rekla da ni od jedne organizacije nije dobila pozitivan odgovor.

"Moram se brinuti za 11 djece, od kojih pet treba posebnu njegu. A 2000. godine sam povrijeđena u nogu tokom napada", kaže Nimet.

Ona apeluje na palestinske vlasti, posebno premijera Ismaila Heniya i predsjednika Mahmouda Abbasa da joj pomognu da obezbijedi mlijeko koje je potrebno za petero njene djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: