Svijet
0

Palestina: Abbas podvrgnut pregledima srca u jordasnskoj bolnici

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u četvrtak je podvrgnut testiranjima srca u jordanskoj bolnici, saopćio je portparol, opisujući njegovo stanje kao dobro.

"Presdjednik Abbas je obavio neke preglede u bolnici u Ammanu, ukljujući i kateterizaciju srca", izjavio je portparol Nabil Abu Rdainah, javio je Reuters.

"On je dobrog zdravlja. Svi testovi su pozitivni. On će se u petak vratiti u Ramallah", izjavio je Abu Rdainah o 73- godišnjem lideru.

Prije tri godine je Abbas, strasni pušač, podvrgnut postupku na srcu u bolnici u Ammanu poznatom kao angipolastija kako bi mu se otvorile začepljene arterije.

Abbas i izraelski premijer Ehud Olmert ponovo su pokrenuli mirovne pregovore prošlog novembra na međunarodnoj konferenciji u Annapolisu u američkoj džavi Merilend. Washington se nada da bi se palestinska država mogla uspostaviti do kraja godine.

Dvojica lidera trebali bi održati razgovore u subotu i nedjelju s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice, koja će učiniti prvu posjetu Izraelu i palestinskim teritorijama od konferencije u Annapolisu.

Olmert je izjavio u oktobru da ima rak prostate u ranoj fazi i da će morati biti podvrgnut operaciji, ali da ona nije hitna.