Svijet
0

Pakistanski poslanici osudili indijske optužbe

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pakistanski parlamentarci osudili su u srijedu "neutemeljene" optužbe Indije protiv Pakistana, nakon krvavih napada krajem novembra u Mumbaiju, te pozvali New Delhi da prihvati pakistanski prijedlog zajedničke istrage.

"Nacionalna skupština Pakistana osuđuje ishitrene i neutemeljene optužbe protiv Pakistana", napisali su poslanici u rezoluciji jednoglasno prihvaćenoj nakon sedam dana rasprave o nacionalnom jedinstvu.

Rezolucija poziva Indiju da "odgovori na konstruktivan prijedlog pakistanske vlade o zajedničkoj istrazi i obavezi u cilju smirivanja situacije nakon napada u Mumbaiju".

Naglasivši da je Pakistan formulirao prijedloge "za smanjenje tenzija u Južnoj Aziji", poslanici na kraju izražavaju sućut porodicama žrtava napada, u kojima su ubijene 172 osobe i devet napadača.

Oni pozivaju drugu nuklearnu silu regije da prekine verbalnu "ratnu" eskalaciju, pokrenutu nakon što je New Delhi pripisao napade skupini Lashkar-e-Taiba, zabranjena islamistička naoružana skupina sa sjedištem u Pakistanu.