{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pakistanska vojska zauzela talibansko uporište u Waziristanu

F
24.10.2009. u 12:37
0
2
Pakistanska vojska zauzela talibansko uporište u Waziristanu
0
Pakistanska vojska zauzela talibansko uporište u Waziristanu
Foto: Reuters
Pakistanske snage zauzele se selo Kotkai, uporište talibanskog vođe Hakimullaha Mehsuda, sedmog dana ofanzive u južnom Waziristanu, objavili su u subotu vojni izvori.
"Snage sigurnosti preuzele su kontrolu nad Kotkaijem tokom noći, dok se čišćenje sela nastavlja", javio je vojni izvor koji je želio ostati anoniman.

"Radi se o velikom uspjehu jer je Kotkai uporište talibana i rodno selo Hakimullaha Mehsuda i Qarija Hussaina", dodao je isti izvor.

Hakimullah Mehsud je vođa Pokreta pakistanskih talibana a Qari Hussain je jedan od njegovih pukovnika, koji se smatra mozgom mnogobrojnih samoubilačkih napada počinjenih u Pakistanu.

"Mnogi pobunjenici su ubijeni a neki su pobjegli", kazao je ovaj izvor, precizirajući da su četiri talibana ubijena kao i tri vojnika.

"Snage sigurnosti ušle su tokom noći od petka na subotu u Kotkai, nakon što su prethodno zauzeli uzvišenja oko sela", javio je drugi vojni izvor.

Od početka kopnene ofanzive prije sedmicu dana, ubijeno je 146 pobunjenika i 22 pakistanska vojnika, bilans koji se ne može provjeriti jer su borbene zone nepristupačne, javio je vojni izvor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: