{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pakistanska policija upala u najveću privatnu štampariju

F
5.11.2007. u 14:22
0
0
Pakistanska policija upala u najveću privatnu štampariju
0
Pakistanska policija upala u najveću privatnu štampariju
Policija je u ponedjeljak u Karachiju nakratko okupirala štampariju koja pripada najvećoj privatnoj novinskoj firmi u Pakistanu, trećeg dana vanrednog stanja koje je uveo predsjednik Pervez Musharraf, saopćio je ovaj medij i neki zvanični izvori.
Policajci su upali u prostorije štamparije Awam, filijale novinske firme Jang, kako bi zaustavili štampanje specijalnog dodatka posvećenog vanrednom stanju i političkoj situaciji, izjavio je agenciji AFP Mohammad Raza, jedan od zvaničnika Janga.

"Oni su pretresli prostorije i vidjeli da se nikakav dodatak ne štampa, pa su napustili štampariju", dodao je on.

Vanredno stanje koje je u subotu uveo predsjednik Pervez Musharraf i koje podrazumijeva veliki broj napada i miješanje sudske vlasti u nadležnosti vlade u borbi protiv islamističkih terorista nameće i restrikcije privatnoj štampi koja posljednjih godina izlazi u velikom broju i kritizira vlast.

Zabranjeno je svako izdanje u kojem se kleveće general Musharraf, njegova vlada ili oružane snage.

Novinama i TV-stanicama je zabranjeno da objavljuju slike samoubica i žrtava samoubilačkih atentata kao i izjave islamističkih boraca.

Svako kršenje ove naredbe povlači za sobom zatvorsku kaznu u trajanju do tri godine ili novčanu kaznu u visini od 10 miliona rupija (167.000 dolara).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: