{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Pakistan: Više od 100 mrtvih u najsmrtonosnijem bombaškom napadu od 2014. godine

Klix.ba
14.7.2018. u 08:05
6
28
Pakistan: Više od 100 mrtvih u najsmrtonosnijem bombaškom napadu od 2014. godine
6
Bombaš samoubica je usmrtio najmanje 128 osobe na okupljanju povodom političke kampanje u jugozapadnom Pakistanu, a to je najsmrtonosniji napad u ovoj zemlji od 2014. godine, piše BBC.
Lokalni politički kandidad je među onima koji su poginuli u pakistanskom gradu Mastungu, a odgovornost za napad je preuzela teroristička grupa IDIL. Ranjano je više od 150 ljudi.

Ranije je bombaš samoubica na sličnom okupljanju u Radu Bannuu usmrtio četvero ljudi, a napadi su se dogodili uoči općih izbora u Pakistanu koji će se održati 25. jula.

U međuvremenu je bivši premijer Nawaz Sharif uhapđen nakon što je stigao kući iz Velike Britanije. On i njegova kćerka su privedeni nakon što su avionom stigli u grad Lahore, a nakon toga su drugim avionom prevezeni u Islamabad. Kasnije su smješteni u lokalni zatvor.

Bivši premijer je izgubio svoju funkciju nakon što je pokrenuta istraga o korupciji. Prošle sedmice je u odsustvu osuđen na 10 godina zatvora. On je optužio pakistansku sigurnoslu službu za zavjeru protiv njega prije izbora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: