{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pakistan: Teško stanje kršćanskih zajednica

F
7.10.2007. u 11:05
0
0
Pakistan: Teško stanje kršćanskih zajednica
0
Pakistan: Teško stanje kršćanskih zajednica
Na sjeverozapadu Pakistana pogoršava se ionako teško stanje kršćanskih zajednica, stoji u priopćenju Povjerenstva Pakistanske biskupske konferencije "Justitia et pax", koje je prenijela agencija Fides.
Vjernici u sjeverozapadnome pograničnom području, gdje haraju radikalne muslimanske skupine, svakodnevno riskiraju život, podvrgnuti su neprestanim prijetnjama i nasilju. Prije dvadesetak dana je tijekom noći podmetnuta bomba u školu svetoga Ivana Bosca. U eksploziji je uništena školska kapela, ljudskih žrtava nije bilo. U tom području živi oko 800 obitelji.

Unatoč fundamentalističkim pritiscima škola je od samoga otvaranja 2002. godine bila uzor mirnoga suživota među religijama: profesori su muslimani i kršćani, a učenici su također kršćani i muslimani.

U istoj je pokrajini druga katolička škola morala tjedan dana obustaviti nastavu zbog prijetnji samoubilačkim atentatima. U prijetećem pismu, koje je najavljivalo samoubilački atentat, optuživane su sestre karmelićanke za prozelitizam.

Crkva je zatražila zaštitu od policije koja stalno nadzire školu. I u drugim područjima – stoji u priopćenju Povjerenstva Justitia et pax – prisiljava se kršćane da prijeđu na islam. Unatoč zastrašivanjima, Crkva je odbila zatvoriti katoličke škole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: