Svijet
0

Pakistan: Sud povukao optužbu za pokušaj ubistva protiv devetomjesečne bebe

FENA
Sud u Pakistanu povukao je optužbe za pokušaj ubistva protiv devetomjesečne bebe Muse Khana, u slučaju koji je izazvao potsmijeh širom svijeta.

Dječak se pojavio u sudnici u gradu Lahoreu u subotu, sjedeći u naručju svog djeda i pijući mlijeko iz bočice sa cuclom, sudeći po televizijskim snimcima, prenosi NBC News.

On je optužen skupa sa svojom porodicom prošle sedmice nakon što je masa koja je protestovala protiv prekida snabdijevanja gasom i povećanja cijena kamenovala policajce i radnike gasne kompanije koji su pokušali naplatiti dugovanja od građana.

Beba je optužena nakon što se inspektor požalio u krivičnoj prijavi da ga je Musina kompletna porodica premlatila i povrijedila mu glavu.

Bebin djed, Muhammad Yasin, i njegova trojica sinova suočeni su s optužbama, ali dječak ipak neće biti optužen, poručili su zvaničnici porodici.

"Policija je poručila sudu da je navođenje Musinog imena u slučaju napada na policijske i zvaničnike gasne kompanije ljudska greška i da Musa neće biti optužen", izjavio je advokat Irfan Sadiq za Reuters.

BBC je javio da je dječakov djed zapitao novinare koji su pratili suđenje: "On čak ne zna ni držati bočicu s mlijekom. Kako bi mogao kamenovati policiju?"

Slike koje prikazuju Musu kako plače tokom ranijeg ročišta kada su mu uzimani otisci prstiju nagnali su zvaničnike da otkažu istragu protiv njega.