|

Pakistan ponovo izdao nalog za hapšenje Musharrafa

Pakistan ponovo izdao nalog za hapšenje Musharrafa
0
F
FENA
19.2.2011. u 12:09
0
komentara
0

dijeljenja
Pakistan ponovo izdao nalog za hapšenje Musharrafa Pervez Musharraf (Foto: AFP)
Sud u Pakistanu ponovo je izdao nalog za hapšenje bivšeg predsjednika Perveza Musharrafa zbog umiješanosti u ubistvo nekadašnje premijerka Benazir Butho 2007. godine.
"Prošle sedmice sud je ponovo izdao nalog za hapšenje koji nismo mogli uručiti u Musharrafovoj rezidenciji u Islamabadu i rečeno nam je da on tu ne živi. Danas je sud ponovo izdao nalog i zakazao novo saslušanje za 5. mart", izjavio je specijalni tužilac Chodri Zulfikar Ali za AFP.

Musharraf, koji je u vrijeme ubistva premijerke Butho bio predsjednik Pakistana, nalazi se u egzilu u Londonu.

"Nemamo njegovu adresu, ali smo putem medija i zvaničnika saznali da se nalazi u Velikoj Britaniji. Nabavit ćemo njegovu adresu i na njoj uručiti nalog", rekao je tužilac.

Prošle sedmice pakistanski sud je izdao nalog za hapšenje bez mogućnosti kaucije u skladu sa kojim j Musharraf pred sudom trebalo da se pojavi danas, ali je njegov glasnogovornik u Londonu kazao da je potjernica koja je za njim raspisana "potpuno smiješna".

Pakistanska policija je u decembru uhapsila dva viša policijska zvaničnika zbog navodnog zanemarivanja službene dužnosti prilikom ubistva Butho 27. decembra 2007.

Butho je ubijena u napadu bombaša samoubice u Rawalpindiju pošto se obratila pristalicama na predizbornom skupu. Ona se dva mjeseca prije ubistva vratila iz egzila i uključila u trku za predsjedničko mjesto.

Njen udovac, predsjednik Pakistana Asif Ali Zardari, pobijedio je na izborima u februaru 2008. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.