Glavni grad države
216

Pakistan: Najmanje dvije osobe poginule u poplavama u Islamabadu

FENA
(Foto: EPA-EFE)
Najmanje dvije osobe su poginule u srijedu kada su poplave izazvane olujnim nevremenom izazvale haos u Islamabadu, javio je emiter programa Geo News.

Nakon što je obližnji odvod jedne od kuća poplavljen, voda je poplavila i kuću u kojoj su se nalazili majka i četvero djece. .

Lokalni zvaničnici su saopćili da je troje djece spašeno dok su jedno dijete i njegova majka poginuli.

U ažuriranom izvještaju o vremenskim prilikama na svom zvaničnom Twitter nalogu, zamjenik komesara Islamabada, Muhammed Hamza Shafqaat navodi da je olujno nevrijeme u Islamabadu izazvalo poplave u raznim oblastima. Timovi u ovom trenutku čiste ceste.

On je kasnije objavio da su ceste u Islamabadu prohodne za saobraćaj.

Snimci iz sektora Islamabada E-11 i D-12 prikazuju automobile kako plutaju u nabujalim vodama nakon obilnih kiša koje su satima zahvatile pakistansku saveznu prijestonicu i grad Rawalpindi.

Islamabad i Rawalpindi primili su najviše kišnih padavina tokom trenutne monsunske sezone.

Zvaničnici pakistanskog meteorološkog zavoda saopćili su da su neki kvartovi u Islamabadu primili 330 milimetara kiše po kvadratnom metru u proteklih nekoliko sati.

Pakistanski vojnici razmješteni su u Rawalpindiju kada je lokalna vlada zatražila pomoć vojske nakon neprekidnih kiša koje su izazvale velike poplave u Nullah Laiju.