{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pad Airbusa A320: Dolina Bleone je jedan od najzabačenijih predjela Francuske

24.3.2015. u 14:57
8
22
Pad Airbusa A320: Dolina Bleone je jedan od najzabačenijih predjela Francuske
8
Mjesto na kojem se avion Germanwingsa srušio danas nešto prije 11 sati poznato je po svojoj zabačenosti, slaboj naseljenosti i pejzažu od kojeg zastaje dah.


Sa vrhovima planina prekrivenim snježnim prekrivačem dolina Bleone popunjena je malim, ali raštrkanim selima među kojima se nalaze polja sa sadnicama jabuka i krušaka.Veliki broj ovih sela nastalih u 19. vijeku zapravo su napuštene lokacije koje danas služe samo kao turistička odredišta sa vrlo malo stalnih mještana.
Kroz dolinu prolazi jedna jedina cesta uz koju se nalaze stare crkve i koja je poznata kao put za planinare i ljubitelje udaljenih francuskih predjela.Upravo te karakteristike doline otežavaju pristup mjestu nesreće, a pojedini zvaničnici tvrde da je olupini aviona moguće prići isključivo iz zraka, tj. helikopterima.

Policija i predstavnici lokalne vlasti zamolili su stanovnike najbližeg većeg naselja Digne da ne prilaze mjestu nesreće i da do daljnjeg izbjegavaju korištenje lokalnih puteva zbog što bolje prohodnosti za vozila policije i drugih agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
U razlazu Elmedina Konakovića i SDA upravu je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: