{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pad Airbusa A320: Dolina Bleone je jedan od najzabačenijih predjela Francuske

24.3.2015. u 14:57
8
22
Pad Airbusa A320: Dolina Bleone je jedan od najzabačenijih predjela Francuske
8
Mjesto na kojem se avion Germanwingsa srušio danas nešto prije 11 sati poznato je po svojoj zabačenosti, slaboj naseljenosti i pejzažu od kojeg zastaje dah.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Sa vrhovima planina prekrivenim snježnim prekrivačem dolina Bleone popunjena je malim, ali raštrkanim selima među kojima se nalaze polja sa sadnicama jabuka i krušaka.Veliki broj ovih sela nastalih u 19. vijeku zapravo su napuštene lokacije koje danas služe samo kao turistička odredišta sa vrlo malo stalnih mještana.
Kroz dolinu prolazi jedna jedina cesta uz koju se nalaze stare crkve i koja je poznata kao put za planinare i ljubitelje udaljenih francuskih predjela.Upravo te karakteristike doline otežavaju pristup mjestu nesreće, a pojedini zvaničnici tvrde da je olupini aviona moguće prići isključivo iz zraka, tj. helikopterima.

Policija i predstavnici lokalne vlasti zamolili su stanovnike najbližeg većeg naselja Digne da ne prilaze mjestu nesreće i da do daljnjeg izbjegavaju korištenje lokalnih puteva zbog što bolje prohodnosti za vozila policije i drugih agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: