Svijet
13

Pacov primijećen u kabini aviona Air India

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Avion Air Indije koji je letio iz New Delhija za Milano morao je biti preusmjeren dva sata nakon polijetanja zbog sumnje na prisustvo pacova u kabini, rekao je u petak novinskoj agenciji AFP zvaničnik indijske kompanije.

Ovaj glodar, ljubitelj kablova i drugog materijala za grickanje, predstavlja opasnost na letu jer može oštetiti kablove.

"Avion AI 123 (od četvrtka) je morao biti vraćen u New Delhi zbog vjerovatnog prisustva pacova", rekao je ovaj zvaničnik želeći da ostane neimenovan.

"Prisustvo glodara nije potvrđeno, ali imajući na umu sigurnost putnika, avion je vraćen", nastavio je on.

Ovo nije prvi put da ovakav skandal pogodi državnu kompaniju, koja je u ozbiljnim finansijskim teškoćama. Sve vrste životinja često nađu put na kolicima s hranom na kojima se nalaze tacne s obrocima.

U maju, jedan domaći let je bio primoran na spuštanje nakon što je posada zapazila pacove na izlazima iz aviona.

U junu, na socijalnim mrežama je kružila fotografija koja prikazuje glavu guštera kako izlazi iz male okrugle kifle na tacni prekrivene providnom folijom za pakovanje hrane. Kompanija je demantirala vijest o prisustvu guštera, jer se nije znalo da li je fotografija "autentična" i jer nijedan putnik nije podnio žalbu.

Air India se nedavno suočila s tehničkim problemima i drugim izvorima neprijatnosti vezanim za njihovo osoblje.

Nešto ranije u julu, dva zaposlenika kompanije su uhapšena zbog umiješanosti u operaciju trgovine ljudima na aerodromu u New Delhiju.

U aprilu, također se pričalo o njoj kada je došlo do tuče pilota i kopilota prije polijetanja aviona.