|

Ovo su gradovi u kojima parking košta kao dnevnica radnika u BiH

Ovo su gradovi u kojima parking košta kao dnevnica radnika u BiH
0
Klix.ba
17.12.2013. u 08:47
13
komentara
0

dijeljenja
Ovo su gradovi u kojima parking košta kao dnevnica radnika u BiH Foto: Ilustracija
Ako ste vozač i često se krećete centom grada, onda sigurno znate kako je teško naći parking. Nije to boljka samo gradova u BiH, s tim se često suočavaju i vozači širom svijeta, ali neki moraju papreno platiti parking mjesto.
Pokazalo se da je London naskuplji grad za parkiranje u svijetu, pa ukoliko vas put nanese u taj grad radije nemojte koristiti vlastiti automobil.

Za parkiranje svog ljubimca na točkove u Londonu ćete platiti 49 eura za dan, za sat će te u nekim zonama platiti oko šest eura, a u nekim drugim britanskim gradovima ćete platiti recimo 14 eura u Manchesteru ili 12 eura u Birmingham i to za dan, piše parkatmyhouse.com.

London je tako po skupoći parkinga ostavio iza sebe metropole poput New Yorka, Sydneyja i Tokija.

Neki komercijalni parkinzi u Londonu dostižu čak i cijenu od nevjerovatnih 90 eura po danu. To je više od 20 puta skuplje od ostalih gradova u Britaniji.

Ovo je spisak najskupljih svjetskih gradova za parkiranje, a cijene se odnose na korištenje parkinga jedan dan: Tokio 45 eura, Štokholm 37 eura, Cirih 36 eura, New York 28 eura, Sydney 34 eura, Pariz 30, Hong Kong 29, Hamburg 22,50 eura, Brisel 16 eura...

Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...