{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoreno pismo FIDH-e Nicolasu Sarkozyju

F
10.12.2007. u 14:54
0
0
Otvoreno pismo FIDH-e Nicolasu Sarkozyju
0
Otvoreno pismo FIDH-e Nicolasu Sarkozyju
Međunarodna federacija liga za ljudska prava (FIDH) osudila je u ponedjeljak "stalnu zloupotrebu ovlasti libijskog predsjednika" u otvorenom pismu upućenom predsjedniku Sarkozyju, prvog dana posjete libijskog lidera Muamera Gadafija Francuskoj.
Saradnja između Francuske i Libije "ima bi smisla samo ako proizilazi iz poštivanja ljudskih prava u Libiji", navodi se u pismu ove organizacije, koje su potpisale Libijska liga za ljudska prava u egzilu i Euromediteranska mreža za ljudska prava.

Dakle, "zloupotrebe ovlasti su stalne u ovoj zemlji", navodi se u pismu FIDH-e, koja dodaje da "prosječna plaća od 1981. pa do danas u Libiji iznosi 150 eura mjesečno".

"Libija je u posljednje tri decenije poznata kao zemlja čija vlast poduzima i direktno tolerira teška kršenja ljudskih prava, čije su strukture vlasti spremne na svaku zloupotrebu "režima koji prakticira nasilje i zastrašivanje", navodi ova organizacija.

Libijski režim je poznat po "izuzetnoj koncentraciji" vlasti oko predsjednika "Gadafija, koga narod nikada nije izabrao", navodi ova organizacija.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: