|

Otmičari turskog aviona predali se talijanskim vlastima

Otmičari turskog aviona predali se talijanskim vlastima
0
F
FENA
3.10.2006. u 21:09
0
komentara
0

dijeljenja
Otmičari turskog aviona predali se talijanskim vlastima
Dvojica Turaka otmičara aviona turske avio kompanije na liniji Tirana-Istanbul, od kojih je jedan identificiran kao Hakan Ekinci, predali su se večeras talijanskim vlastima, obznanila je talijanska policija, a putnici aviona koji je nakon polijetanja iz Tirane sletio u Brindisiju na jugu Italije, neozlijeđeni su napustili avion.
Otmica je trajala od 17,30 do 20,10 sati, a dvojica turskih
državljana oteli su avion, kako su izjavili, prosvjedujući protiv
dolaska pape Benedikta XVI u Tursku koncem novembra. Hakan Ekinci je, navodno, u tom smislu već pisao Papi, a sada je demonstrativnom otmicom htio pridobiti pažnju javnosti. Otmičari su zatražili politički azil u Italiji i predaju poruke Papi, javila je Hina.

Turski ministar prometa Binali Yildrim je iz Azerbajdžana, gdje se
trenutno nalazi u posjetu, ustvrdio da "ništa ne navodi na pomisao da su dvojica otmičara imala namjeru prosvjedovati protiv Papina posjeta Turskoj", izvijestila je televizijska postaja NTV. Yildrim time
sugerira da im je isključiva motivacija za otmicu bio azil u Italiji,
a Papa samo isprika.

Zrakoplov turske kompanije Turkish Airlines sa 107 putnika krenuo je u utorak poslije podne u 17,30 iz Tirane prema Istanbulu. Zrakoplov je otet u grčkom zračnom prostoru i zatim skrenut prema Italiji. U talijanskom zračnom prostoru su ga preuzela dva talijanska lovca F-16 i dopratila do baze u Brindisiju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.