Svijet
0

Otmičar vodio Nataschu Kampusch na skijanje

Sarajevo-x.com
Advokat 18-godišnje Natasche Kampusch izjavio je da je otmičar Wolfgang Priklopil vodio otetu djevojku na jednodnevno skijanje prošlog februara u skijalište udaljeno od Beča oko 160 kilometara.

Natascha nije imala nijednu priliku da pobjegne, dodao je advokat Lansky, jer je Priklopil nije ni jednog trenutka puštao samu. Čak i kad je išla u toalet, on je stajao pored vrata i čekao je. S obzirom da je to bilo prvi put da je stala na skije, razumljivo je da joj je bilo skoro nemoguće pobjeći od njega tada.

Gerald Ganzger, drugi advokat gospođice Kampusch, rekao je da mu je bilo teško povjerovati da je otmičar bio spreman riskirati da djevojka pobjegne sa skijališta.

„Možda u njegovom umu on uopšte nije sebe smatrao kriminalcem i težio je nekom normalnom životu. Ili je možda bio željan dodatnog uzbuđenja.“, izjavio je advokat.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Navodno je Natascha srela i stranu turistkinju u toaletu, ali joj nije mogla objasniti svoju situaciju jer ta žena nije govorila njemački jezik.

Lansky je rekao da Natascha nije prije spomenula odlazak na skijanje jer se bojala da će javnost smatrati da je propustila mogućnost lakog bijega i da je čak ostala njegov zarobljenik svojom vojom.

Psiholozi koji liječe gospođicu Kampusch smatraju da ona pati od tzv. Stockholmskog sindroma, prema kojem se žrtve otmice identificiraju i suosjećaju sa svojim otmičarom.