{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkriveni planovi za izgradnju tri nebodera na mjestu WTC-a

S
10.9.2006. u 09:52
0
0
Otkriveni planovi za izgradnju tri nebodera na mjestu WTC-a
0
Otkriveni planovi za izgradnju tri nebodera na mjestu WTC-a
Jučer su otkriveni planovi za izgradnju tri nova nebodera pored Tornja slobode na mjestu Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku.
Gradonačelnik New Yorka izjavio je kako će novi neboderi vratiti gradu njegov historijski sjaj. "Ovo će biti jedni od najljepših nebodera koji će postojati u svijetu", izjavio je guverner George Pataki. "Ovim se neće zaboraviti svetost ovog mjesta“, dodao je.

Tornjevi će ići u polukrug oko spomenika žrtvama napada 11. septembra, a arhitekti koji su ih projektovali su Britanci Norman Foster i Richard Rogers i Japanac Fumihiko Maki.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Na vrhu najvišeg od tri nebodera, koji će biti posljednji sagrađeni, nalazit će se četiri ploče u obliku dijamanta koji će pokazivati prema memorijalnom parku sa bilo koje tačke u gradu, izjavili su arhitekti. Ploče, koje je dizajnirao lord Foster, noću će osvjetljavati donji Manhattan.

Svaka zgrada će biti pokrivena staklom, a najviša od njih će biti visoka kao i legendarni Empire State Building. Građevinski radovi bi trebali početi 2007. ili 2008. godine, a završetak izgradnje svih zgrada je predviđen do 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: