{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkriveni planovi za izgradnju tri nebodera na mjestu WTC-a

S
10.9.2006. u 09:52
0
0
Otkriveni planovi za izgradnju tri nebodera na mjestu WTC-a
0
Otkriveni planovi za izgradnju tri nebodera na mjestu WTC-a
Jučer su otkriveni planovi za izgradnju tri nova nebodera pored Tornja slobode na mjestu Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Gradonačelnik New Yorka izjavio je kako će novi neboderi vratiti gradu njegov historijski sjaj. "Ovo će biti jedni od najljepših nebodera koji će postojati u svijetu", izjavio je guverner George Pataki. "Ovim se neće zaboraviti svetost ovog mjesta“, dodao je.

Tornjevi će ići u polukrug oko spomenika žrtvama napada 11. septembra, a arhitekti koji su ih projektovali su Britanci Norman Foster i Richard Rogers i Japanac Fumihiko Maki.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Na vrhu najvišeg od tri nebodera, koji će biti posljednji sagrađeni, nalazit će se četiri ploče u obliku dijamanta koji će pokazivati prema memorijalnom parku sa bilo koje tačke u gradu, izjavili su arhitekti. Ploče, koje je dizajnirao lord Foster, noću će osvjetljavati donji Manhattan.

Svaka zgrada će biti pokrivena staklom, a najviša od njih će biti visoka kao i legendarni Empire State Building. Građevinski radovi bi trebali početi 2007. ili 2008. godine, a završetak izgradnje svih zgrada je predviđen do 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: