Naklonjen demokratiji
0

Otkriveni Facebook profili unuka sjevernokorejskoj lidera

Sarajevo-x.com
Profili na društvenoj mreži koji pripadaju unuku sjevernokorejskog lidera Kim Jong-ila su izazvali su različite reakcije u Južnoj Koreji. Šesnaestogodišnji Kim Han-sol je upisao Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (United World College in Mostar).
Kim Han-sol
Kim Han-sol
Prema izvještajima, postovi koje je na svojim profilima postavljao Kim Han-sol potvrđuju da je naklonjen demokratiji i da je njegov najomiljeniji film "Love Actually".

Na fotografijama se vidi da je tinejdžer ofarbao kosu u plavo i da se oblači moderno. Svoje je profile zatvorio za javnost nakon što je privukao veliku pažnju južnokorejskih medija, piše BBC.

Kim Han-solov smisao za modu je privukao pažnju južnokorejskih medija. Tinejdžer nosi i naušnice, a uočen je i privjesak u obliku križa, koji nosi oko vrata. Pažnju medija je privukla i njegova fotografija sa mladom djevojkom ispod koje je Kim ostavio komentar "Mnogo ćeš mi nedostajati".

Djevojka je ispod tog komentara napisala "Volim i ja tebe yeobo". "Yeobo" je termin koji koriste bračni supružnici u Sjevernoj Koreji u međusobnom razgovoru.