{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkrivena najveća krađa povjerljivih podataka u historiji

S
6.8.2014. u 11:33
6
5
Otkrivena najveća krađa povjerljivih podataka u historiji
6
Otkrivena najveća krađa povjerljivih podataka u historiji
Kompanija za cyberbezbjednost Hold Security saopštila je da je otkrila krađu 1,2 milijardi pristupnih podataka i šifri, kao i više od 500 miliona adresa elektronske pošte u akciji jedne ruske kriminalne grupe.
New York Times piše da je ovo najveća krađa povjerljivih podataka na internetu u istoriji.

Kompanija iz Milwaukeeja, koja je otkrila krađu, saopštila je da su podaci ukradeni sa oko 420.000 web sajtova, navodi se u izvještaju.

Nije objavljeno koji su sajtovi kompromitovani zbog sporazuma o povjerljivosti i bojazni da su te lokacije i dalje osjetljive na napade, piše list.

"Hakeri nisu napali samo američke kompanije, nego svaki web sajt koji su mogli da probiju, od najvećih firmi do veoma malih web sajtova. Većina tih sajtova i dalje je ranjiva", izjavio je Alex Holden, osnivač kompanije Hold Security.

Rojters nije mogao da potvrdi navode iz izvještaja iz nezavisnih izvora.

Dmitrij Alperovič, glavni tehnološki oficir kompanije za cyberbezbjednost "Cyberstrike", rekao je da ukradeni podaci mogu da se koriste za pristupanje ostalim korisničkim nalozima, pored onih koji su direktno kompromitovani, zato što ljudi često koriste iste šifre na različitim web sajtovima.

Hold Security je u februaru saopštio da je otkrio krađu pristupnih podataka za oko 360 miliona naloga i da se te informacije prodaju na crnom tržištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: