Najbolji tata na svijetu
268

VIDEO / Otac s kćerkom u naručju učestvovao u triatlonu

Klix.ba
Rick van Beek iz Michigan, koji je učestvovao u lokalnom takmičenju u tiratlonu tokom prošlog vikenda, proglašen je "tatom stoljeća" zbog posvećenosti svom djetetu.

Rick je zajedno sa svojom trinaestogodišnjom kćerkom Madison, koja boluje od cerebralne paralize, učestvovao u Sanford and Sun sprinterskom triatlonu. Madison se nije mogla takmičiti sama, jer ne može hodati niti pričati. Rick je herojski uzeo svoju kćerku u naručje te su skupa prešli svaku prepreku do cilja.

"Njene funkcije su na nivou tromjesečnog djeteta i ono što znamo jeste da uživa provoditi vrijeme napolju i u vodi, a voli i osjećaj kada je vjetar dodiruje po kosi i licu", rekao je Van Beek za Midland Daily News.

Uprkos oblačnom vremenu, Maddy i njen otac su učestvovali u takmičenju kao i inače - Rick je plivao gurajući kajak u kojem je bila Maddy, potom je vozio bicikl koji je vukao prikolicu u kojoj je bila djevojčica i na kraju je trčao gurajući invalidska kolica.

Van Beek je odlučio promijeniti svoj način života 2008. godine, jer je želio zdraviji život za Maddy. Tada je počeo trenirati i učestvovati u sportskim takmičenjima. "Trčim za svoju kćer", napisao je na svom blogu 2010. godine.

Posljednje četiri godine pod imenom Tim Maddy, Van Beek i njegova kćerka su učestvovali u više od 70 polumaratona, triatlona i drugih utrka.

"Mislim da je Madison promijenila živote mnogih ljudi svojim prisustvom. Ne ja, već ona. Mi smo dobar tim", rekao je "otac stoljeća" za Fox News.

"Moja osjećanja za Maddy me inspirišu da radim ove stvari. Nazovite to inspiracijom, motivacijom, nazovite to imenom kojim želite, ali ja to zovem Ljubav koja nikada neće izblijedjeti. Ona je moje srce, ja sam njene noge, jednog dana možda neće biti fizički sa mnom, ali ona će uvijek biti u mom srcu", napisao je Van Beek na svom blogu.