Istraga u toku
52

Otac Jacoba Blakea: Moj sin ima osam rupa u tijelu i paraliziran je od struka prema dolje

S.H.P.
Otac Jacoba Blakea rekao je da bi njegov sin mogao imati trajne posljedice nakon što su ga prije tri dana najmanje sedam puta ustrijelili policajci iz Kenosha. Blake je zbog svog stanja hitno prvezen u bolnicu u Milwaukeeju gdje je podvrgnut operaciji.
Blakeov otac, istog imena Jacob Blake, rekao je za Chicago Sun-Times da njegov sin ima "osam rupa" u tijelu i da je paraliziran od struka prema dolje. Rekao je da ljekari još uvijek ne znaju je li povreda trajna.

"Želim da pomilujem mog sina i poljubim ga u čelo, tada ću biti dobro. To je prvo što želim učiniti kada ga vidim", rekao je stariji Blake za Insider.

Podsjećamo, Jacoba Blakea ustrijelio je policijski službenik dok je pokušavao sjesti u svoj automobil. Prije toga je, prema riječima očevidaca, policija bila veoma gruba prema njemu te ga je udarala u predjelu glave i rebara. U automobilu su bila i Blakeova djeca.

Zbog ovog slučaja demonstranti širom Sjedinjenih Američkih Država pozivaju na pravdu. Odjel kriminalističke službe Ministarstva pravosuđa Wisconsina istražit će ovu pucnjavu.