|

Osumnjičene za ubistvo Kim Jong Nama plaše se "suđenja iz zasjede"

Osumnjičene za ubistvo Kim Jong Nama plaše se "suđenja iz zasjede"
0
F
FENA
13.4.2017. u 19:10
0
komentara
0

dijeljenja
Osumnjičene za ubistvo Kim Jong Nama plaše se "suđenja iz zasjede"
Dvije žene optužene za ubistvo polubrata sjevernokorejskog lidera u četvrtak su se pojavile pred malezijskim sudom noseći pancire, dok je jedan od njihovih advokata kazao da se one plaše "suđenja iz zasjede" jer policija ne objavljuje dokaze, izvještava Reuters.
Dvadesetpetogodišnja Indonežanka Siti Aishah i 28-godišnja Doan Thi Huong iz Vijetnama suočavaju se sa smrtnom kaznom ukoliko budu osuđene za ubistvo Kim Jong Nama koje se desilo na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru 13. februara.

Aishah i Huong su kazale diplomatama iz svojih zemalja da su bile uvjerene da izvode šalu za reality show, a ne ubistvo.

Američki i južnokorejski zvaničnici tvrde da je ubistvo organizirano od sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, jer je njegov polubrat javno kritizirao svoju porodicu i njeno upravljanje ovom izoliranom državom.

Advokati optuženih u četvrtak su kazali sudu da policija nije odgovorila na njihove zahtjeve da pruže dokaze, uključujući snimke nadzornih kamera i izjave tri osumnjičene osobe iz Sjeverne Koreje kojima je dopušteno da napuste Maleziju.

- Izgubili smo šansu da ih unakrsno ispitamo... Ovo ne bi smjelo da bude suđenje iz zasjede - rekao je Aishahin advokat Gooi Soon Seng obrativši se novinarima ispred suda.

Gooi je također kazao da je jedan od osumnjičenih kojem je dopušteno da napusti Maleziju, Ri Ji U, također poznat kao James, bio ključni svjedok, te da je njegov odlazak "ugrozio" odbranu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.