{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osuđena dva britanska pripadnika al-Qaide

F
FENA
19.12.2008. u 18:53
0
1
Osuđena dva britanska pripadnika al-Qaide
0
Osuđena dva britanska pripadnika al-Qaide
Britanac Rangzieb Ahmed (33), koji je proglašen krivim jer je bio pripadnik al-Qaide i vođa ćelije te terorističke organizacije u Britaniji, osuđen je danas na deset godina zatvora.
Još jedan britanski državljanin, Habib Ahmed (29), također je osuđen na deset godina zatvora. Devet godina će služiti jer je pripadao al-Qaidi, a godinu dana zbog posjedovanja dokumenata koji se dovode u vezu s terorističkim napadima.
Kako je prenio Reuters, njih dvojica nisu u rodbinskoj vezi.

"Rangzieb Ahmed je veoma opasan čovjek. On se družio s istaknutim teroristima, a život je posvetio stvaranju terorističkih mreža. Vjerujemo da mu je bila namjera da isplanira terorističke napade i da je masovna ubistva smatrao svojom dužnošću", rekao je sudija.

Tužilaštvo je tokom jučerašnjeg suđenja iznijelo dokaze da je Ahmed imao bliske kontakte s istaknutim članovima al-Qaide, među kojima i sa Hamzom Rabiom, za koga se vjeruje da je zamjenik Osame bin Ladena.

Habib Ahmed, taksist, uhapšen je kada su kod njega pronađena dva dnevnika sa detaljima pisanim nevidljivom tintom o istaknutim operativcima al-Qaide, uključujući i Rabija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: