Pri ulasku u objekat
59

Osobe u kolicima na Ilidži na mukama kada idu u Domu zdravlja jer lift mjesecima nije u funkciji

L. S.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Lift za invalidne osobe na ulazu u Domu zdravlja Ilidža ne radi već mjesecima što pacijentima dodatno otežava situaciju uz već postojeće zdravstvene probleme s kojima se bore.

Trudnice i starije osobe, posebno oni sa štakama ili u invalidskim kolicima, kao i žene sa djecom primorani su penjati se uskim stepenicama do ordinacija u Domu zdravlja Ilidža jer liftovi ne rade.

Pacijenti su opravdano razočarani i ogorčeni zbog mukotrpnog penjanja stepenicama. Frustracija se stvara i kad se okupi veći broj pacijenata što momentalno stvara gužvu te se teško mimoći.

"Nova kosa platforma ispred ulaza u Centralni objekat OJ DZ Ilidža postavljena je u mjesecu avgustu 2023. godine. Primijetili smo nastali kvar i poštujući veliki broj pacijenata sa invaliditetom koji su u potrebi korištenja platforme, isti je prijavljen i čeka se zamjena spornih dijelova. S obzirom da je platforma još uvijek pod garancijom, insistirat ćemo na dugotrajnom rješavanju problema", potvrđeno je za Klix.ba iz Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Dakako, obnova starog ili izgradnja novog lifta neophodna je pacijentima, kojom bi se starijim i osobama sa invaliditetom olakšao ulazak i izlazak iz ustanove.