|

Osobe godine uglednog magazina Time su borci protiv ebole

Osobe godine uglednog magazina Time su borci protiv ebole
0
Klix.ba
10.12.2014. u 14:48
4
komentara
0

dijeljenja
Osobe godine uglednog magazina Time su borci protiv ebole
Borci protiv ebole, koja je tokom ove godine odnijela nekoliko hiljada života, proglašeni su osobama godine uglednog magazina Time.
Glavna i odgovorna urednica Timea Nancy Gibbs je danas obznanila koga su izabrali za ličnost godine te je pojasnila da muškarci i žene koji se bore da spašavaju tuđe živote, ujedno rizikujući svoje, apsolutno zaslužuju ovo ugledno priznanje.

Postojala je dilema da li će prestižno priznanje dobiti demonstranti u američkom Fergusonu ili borci protiv ebole. Inače, nagrada se dodjeljuje osobi ili osobama koje su najviše utjecale na vijesti u medijima tokom cijele godine. No, demonstranti u Fergusonu su završili na drugom mjestu, a na trećem mjestu je ruski predsjednik Vladimir Putin, zatim Masoud Barzani, vođa iračkih kurda i na petom mjestu je osnivač Alibabe Jack Ma.

Osobe koje su dobile laskavu titulu Timea su ljekari, medicinske sestre, vozači vozila hitne pomoći i svi oni koji su učestvovali u spašavanju života.

Prošle godine je papa Franjo dobio ovo priznanje, pretprošle Barack obama, a godinu prije toga demonstranti u takozvanom arapskom proljeću.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...