Javnost šokirana
0

Oslobođena žena koja je spavala s 14-godišnjakom

Sarajevo-x.com
Okružni sudija u Teesideu u Velikoj Britaniji Peter Fox jučer je šokirao svjetsku javnost oslobodivši zatvora 40-godišnju ženu koja je imala seksualne odnose s 14-godišnjim dječakom.

Sharon Edwards proganjala je maloljetnog dječaka šaljući mu i po pedeset SMS poruka dnevno, nudeći mu kokain i seks, prenosi britanski Daily Mail.

No, sudija Fox je ženu oslobodio svih optužbi, a u oslobađajućoj presudi izjavio je da je Edwardsova bila "veoma nesretna žena u periodu kad ju je dječak zavodio i da je zbog nesretnog braka prihvatila pažnju koju je dječak nudio."

Dječakova majka zaprepaštena je odlukom suda i činjenicom da će žena koja je napastvovala njenog sina (čije ime nije poznato javnosti) i dalje živjeti u njihovoj blizini.

40-godišnja Sharon Edwards priznala je da je četiri puta spavala s dječakom, a afera se otkrila nakon što je njen muž pronašao ogroman broj mailova i sms poruka upućenih 14-godišnjaku.

Dječak je išao u školu zajedno sa Sharonina dva sina, a ispočetka nije htio priznati šta se dešavalo. Nakon policijske istrage, dječak se "slomio" i sve priznao majci.

"Moj sin se htio ubiti. Po cijele dane je plakao i govorio da je njegov život završen", dodala je majka nesretnog dječaka.

Sharonin dobrostojeći muž, inače prodavač luksuznih automobila, cijelu stvar je prijavio policiji kad je shvatio da je ljubavnik njen ustvari vršnjak njihovih sinova.

Odluka suda šokirala je javnost, a posebno policiju okruga Teeside.

"Neprihvatljivo je dijete proglasiti zavodnikom i krivcem za užasnu stvar koja se desila. Ovo šalje potpuno pogrešnu poruku o seksualnom iskorištavanju djece", izjavila je Diana Sutton, načelnica policije u spomenutom okrugu u Sjevernoj Engleskoj.