|

Oslobođena dva Norvežanina, nepoznata sudbina još šesterice

Oslobođena dva Norvežanina, nepoznata sudbina još šesterice
0
S
SRNA
19.1.2013. u 13:14
3
komentara
0

dijeljenja
Oslobođena dva Norvežanina, nepoznata sudbina još šesterice Foto: AFP
Dva norveška državljanina, koja su bila oteta u gasnom kompleksu u alžirskom mjestu In Amenas, živa su i zdrava, ali je i dalje nepoznata sudbina šestero Norvežana, saopšteno je danas iz norveške kompanije “Statoil“.
"Situacija na terenu je i dalje konfuzna i ozbiljna“, izjavio je generalni direktor Statoila Helge Lundi na konferenciji za novinare.

Lundi nije želio da saopštio kako su dvojica Norvežana oslobođena, već je dodao da je jedan od njih već prebačen iz Alžira, dok je drugom ukazana medicinska pomoć u In Amenasu i on će biti evakuisan tokom dana.

Od 17 zaposlenih u kompaniji Statoil, uglavnom Norvežana i Alžiraca, koji su se zatekli u trenutku napada islamske grupe, najmanje 11 ih je evakuisano.

Kompanija i vlada izrazile su zabrinutost za preostalih šest Norvežana.

Premijer Jens Stoltenberg je sinoć ocijenio da je potrebno pripremiti se za loše vijesti.

Ministar vanjskih poslova Espen Bart Eide saopštio je danas da je Norveška dobila dozvolu za slijetanje jednog aviona koji će učestvovati u međunarodnom vazdušnom mostu za evakuaciju zaposlenih iz gasnog kompleksa.

"Do sada je bila dobra saradnja i razmjena informacija sa alžirskim vlastima", istakao je ministar na konferenciji za novinare, dok je više država kritikovalo Alžir zbog nedostatka komunikacije povodom talačke krize.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...